Pages

21 Jun 2012

Kako se postavlja pitanje?


Šta to motiviše klijenta da se obrati astrologu za savet? U većini slučajeva, u pitanju je veoma važan i težak problem. Iako on može postojati neko vreme, samo u određenom momentu, klijent ide astrologu da bi potražio pomoć. Taj momenat je posebno važan, jer, pruža mogućnost pitanju da se rodi. Karta napravljena za dati momenat, opisuje život pitanja, preokrete koji će se desiti i krajnji ishod situacije. 

Karta napravljena za određeno pitanje pruža dovoljno informacija da bi se odgovorilo na isto, ali, samo na to, a ne na više njih. Vrlo je važno da u tom trenutku bude postavljeno samo jedno pitanje. Dva ili više pitanja postavljena istovremeno odgovarala bi istovremenom rođenju nedonošćića nesposobnih za život. Sama suština horarane astrologije se gubi pri postavljanju više od jednog pitanja u jednom momentu. Klijent može postavti samo jedno pitanje u jednom trenutku o problemu za koji mu je potrebno rešenje, sastavljajući ga precizno i iskreno . 

Najčešća pitanja koja klijenti postavljaju: 

1. “Kada ću se udati/oženiti?”
Karta na ovo pitanje daje odgovor da li je brak moguć u razumnom roku, tip partnera, iako brak predstoji, da li će biti srećan. 

2. “Kada ću naći posao?”
Ova karta će pokazati kada će se to desiti, kao i vrstu posla. Ukoliko se to dogodi, karta će pokazati i mesto: ovde, daleko, u inostranstvu. Na primer, ako ste se zapitali: “Da li ću se zaposliti u laboratoriji ili banci?”, onda, morate da utanačite pitanje i pojasnite ga astrologu. Pitanje koje je iskreno postavljeno mora pokazati u karti da li će do zaposlenja doći i da li su u pitanju knjigovodstveni ili inžinjerski poslovi. Ti poslovi mogu, ali ne moraju biti u firmama koje ste pomenuli. Ali, na pitanje: “Da li ću se zaposliti u ´Toj i toj´ banci?”, moguće je dati precizan odgovor. Potrudite se da pitanje ne sadrži nikakvu alternativu. 

3. “Da li ću se udati/oženiti za X?”
Ovakvo pitanje je moguće, ako volite osobu X, ili je vaša porodica odlučila da se orodi sa porodicom osobe X. Ali, ponovo, ako pitate: “Da li ću se udati/oženiti za X,Y ili Z?”, imajući tri osobe na umu, tačan odgovor nećete dati ni vi sami, a ni astrolog. 

4. “Da li ću se udati/oženiti za X?”, “Mogu li da izbegnem to?”, “Da li ću i kada kupiti kuću?” 
Kada se radi o grupi pitanja, karta ne može dati odgovor ni na jedno od njih. 

Ponekada, kada ljudi jednostavno žele da provere astrologa ili kako funkcioniše astrologija, postavljaju neiskrena pitanja. U takvim situacijama je potrebno otkazati konsultacije i ne gubiti vreme, jer, astrologija je ozbiljna disciplina. Često, kada je klijent neozbiljan, pronaćićete da je ascendent na prvom stepenu znaka. Ali, ponekada je to moguće i u ozbiljnim situacijama. Ispravna procena o čemu se radi, stiče se marljivim radom i dugogodišnjim iskustvom.